Krediti za podizanje višegodišnjih zasada vinove loze i opreme u vinogradarstvu

Bez autora
Feb 16 2011

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je konkurs za dodelu kredita za podizanje višegodišnjih zasada vinove loze, nabavku loznih kalemova, stubova, žice i opreme u vinogradarstvu u 2011. godini. Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima, fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od dva posto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Fond neće odobravati iznos kredita manji od 1.000 evra, a maksimalni iznos kredita je 10.000 evra. Rok otplate kredita je dve godine, uz grejs period od tri godine, a otplata će se vršiti u šestomesečnim anuitetima.

Konkurs za dodelu kredita za podizanje višegodišnjih zasada vinove loze i opreme u vinogradarstvuPokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je konkurs za dodelu kredita za podizanje višegodišnjih zasada vinove loze, nabavku loznih kalemova, stubova, žice i opreme u vinogradarstvu u 2011. godini.

Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima, fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od dva posto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule.

Fond neće odobravati iznos kredita manji od 1.000 evra, a maksimalni iznos kredita je 10.000 evra. Rok otplate kredita je dve godine, uz grejs period od tri godine, a otplata će se vršiti u šestomesečnim anuitetima.

Fond će kreditirati deklarisane i sertifikovane lozne kalemove i ožiljenje reznice, zatim bagremove, betonske i metalne stubove, pocinkovanu žicu i opremu u vinogradarstvu (sudovi, prese, burad itd.).

Pored popunjene prijave, potrebno je podneti i sledeću dokumentaciju:

  • original predračun sa specifikacijom za nabavku loznih kalemova koji će izdavati dobavljači registrovani za proizvodnju i prodaju loznih kalemova;
  • original predračun sa specifikacijom za nabavku stubova, žive i opreme u vinogradarstvu;
  • original vlasničkog lista za nekretnine ne stariji od 15 dana, na koji se može staviti hipoteka u korist Fonda u jedan i po puta većoj vrednosti od odobrene vrednosti kredita ili u slučaju bankarske garancije pismo o namerama izdavanje garancije (podnosilac prijave ne mora biti i vlasnik nekretnine koja će se staviti pod hipoteku);
  • izvod iz registra poljoprivrednih gazdinstava (podaci o poljoprivrednom gazdinstvu);
  • original uverenja o plaćenom porezu (za podnosioca prijave, za vlasnika i za svakog suvlasnika nekretnine);
  • fotokopija lične karte (za podnosioca prijave, za vlasnika i za svakog suvlasnika nekretnine);
  • procena vrednosti nepokretnosti izdata od strane ovlašćenog procenitelja sa fotografijama (ukoliko je predmet hipoteke građevinski objekat).

Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču.

Prijavu sa pratećom dokumentacijom dostaviti na adresu:

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede
Bulevar Mihajla Pupina 6
21000 Novi Sad

Sa naznakom “ZA KONKURS“

Rok za konkurisanje je 01.03.2011.

Prijavu i sve dodatne informacije možete preuzeti ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik